Hoe onderhoud ik een aluminium veranda?

Entretien véranda alu

De veranda’s zijn gemaakt van hoogwaardige, corrosiebestendige materialen en massief glas, zodat ze bestand zijn tegen de elementen. Ze zijn echter ontworpen om zo weinig mogelijk onderhoud te vergen. Ontdek onze tips voor eenvoudig onderhoud van de veranda.

Als u deze tips voor het onderhoud van uw veranda volgt, kunt u hem jarenlang in goede staat houden!

Algemeen onderhoud van een veranda

Een aluminium veranda mag niet worden schoongemaakt met agressieve middelen of gereedschappen, om beschadiging van de kozijnen, het glas en de metalen onderdelen te voorkomen. Zuren, schuurmiddelen, schuursponsjes, staalwol, messen/messen en andere scherpe gereedschappen mogen niet worden gebruikt. De voor uw veranda gebruikte materialen kunnen gemakkelijk krassen oplopen. Bovendien wordt reiniging met een hogedrukreiniger niet aanbevolen. Dit kan de rubberen afdichtingen beschadigen en erger nog, de lak!

Alle bewegende delen moeten regelmatig worden gecontroleerd en gereinigd om ervoor te zorgen dat zij in goede staat blijven. Het is niet nodig ze in te smeren met siliconenolie. De afvoeren moeten ook gecontroleerd worden. Zorg ervoor dat ze niet verstopt of geblokkeerd zijn.

Hieronder vindt u een lijst met de beste schoonmaakmiddelen voor de verschillende delen van uw veranda

Wat moet ik gebruiken om de aluminium onderdelen van een veranda te onderhouden?

In niet-gezouten ruimten moeten aluminium onderdelen ten minste eenmaal per jaar worden gereinigd met schoon water en een paar druppels van een neutraal of laag alkalisch reinigingsmiddel. In gebieden met zout water raden wij aan het zout regelmatig te verwijderen om corrosie van het frame tegen te gaan. Als helaas de zon de verf heeft beschadigd, gebruik dan onze aluminium verf renovator

Hoe kan ik het glas in mijn serre gemakkelijk onderhouden?

Wij adviseren altijd pH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken met veel schoon water en een zachte doek. Aarzel niet om het water regelmatig te verversen, want zo wordt voorkomen dat vuil krassen op het glas maakt.

Bovendien zal het gebruik van een telescopische stok u helpen om uw veranda schoon te maken.

Hoe maak je het dak van je veranda schoon?

Meestal gemaakt van polycarbonaat, is een serre dak gemakkelijk schoon te maken. De te gebruiken producten liggen al in uw kasten. Hier vindt u onze complete gids voor het reinigen van polycarbonaat.

Laissez un commentaire